Sportrecht

Sportrecht is een verzamelnaam van vele rechtsgebieden en onderwerpen: arbeidsrecht, opdrachtovereenkomsten, contractenrecht, sponsoring, merchandising, merkenrecht, auteursrecht, licenties & royaltyovereenkomsten, portretrecht, opleidingsvergoedingen, tuchtrecht, transfers, doping, verenigingsrecht en stichtingenrecht, venture capital (externe investeringen in spelerscontracten), huurrecht (verhuur van spelers), ondernemingsrecht, internationaal privaatrecht, gedragsregels en (internationale) reglementen, fiscaliteit van vergoedingen en inkomsten.

Bij veel clubs, verenigingen en stichtingen realiseren goedwillende bestuurders zich vaak niet dat ook zij het risico lopen van persoonlijke aansprakelijkheid indien de financiële huishouding niet (meer) op orde is. En helaas is dat maar al te vaak het geval, ook omdat de emotie in sportland vaak de drijvende factor is voor beslissingen. Begrijpelijk, maar onverstandig zonder deskundig advies vooraf.

Een advocaat sportrecht moet van vele markten thuis zijn en vooral ook de emotie aanvoelen die bij (top)sport hoort. Amelink Advocaten behandelt met grote betrokkenheid en full service de juridische zaken van individuele topsporters, (bestuurders van) clubs, makelaars en sponsors. Dat doen wij in niet alleen bij geschillen voor de burgerlijke rechter, maar ook in procedures voor arbitragecommissies en tuchtcolleges van sportbonden en sportverenigingen. Amelink Advocaten verlaagt daarbij automatisch haar tarieven met de toepasselijke BTW component, indien de cliënt de BTW niet kan verrekenen.