Windmolens

Amelink Advocaten verzorgt juridische begeleiding van MessageBird bij investering van $60 miljoen

Amelink Advocaten heeft juridische bijstand verleend aan het management van MessageBird bij een investering van $ 60 miljoen door Accel, Atomico en Y Combinator. De investering is één van de hoogste investeringsbedragen voor een Nederlandse startup ooit.

MessageBird is een cloud telecombedrijf, dat in de afgelopen jaren een platform ontwikkelde om in bulk sms berichten te versturen voor (onder meer) servicedoeleinden. MessageBird is operationeel in 146 landen en heeft contracten met meer dan 220 lokale mobiele providers. MessageBird levert haar diensten aan onder andere Coolblue, Uber, ING, Telegram, Huawei, Heineken en de Nederlandse overheid met Amber Alert.

Accel investeerde eerder in onder meer Facebook en Dropbox, Atomico werd opgezet door Skype-oprichter Niklas Zennström en investeerde eerder in onder meer Klarna en seed accelarator Y Combinator heeft onder meer geïnvesteerd in Airbnb en Reddit.

De door MessageBird aangetrokken investering zal worden aangewend voor agressieve expansie in met name de VS en Azië.

De investering werd op 3 oktober 2017 door MessageBird via haar website aangekondigd, waarna de transactie zowel nationaal, via onder meer het Financieel Dagblad, Emerce, en RTLZ, als internationaal, via onder meer The New York Times, The Wall Street Journal en VentureBeat, het nieuws haalde.