Windmolens

Amelink Advocaten begeleidt management Paylogic bij verkoop meerderheidsbelang aan SFX Entertainment

Amelink Advocaten heeft het managementteam van Paylogic bijgestaan bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan het Amerikaanse beursgenoteerde SFX Entertainment, Inc.

Paylogic is het snelst groeiende ticketingbedrijf in Europa en verkocht inmiddels meer dan 20 miljoen tickets door evenementen in meer dan 20 landen.

Paylogic biedt evenementhouders hoogstaande technische oplossingen waarmee ze volledige controle verkrijgen over kaartverkoop en toegangsmanagement. Het bedrijf is gespecialiseerd in piekverkopen en evenement-specifieke placeringsmogelijkheden, die kunnen variëren tussen het kiezen van een specifieke stoel tot ‘best beschikbare zitplaats’. De internationale groei van Paylogic heeft geleid tot kantoren in Berlijn, Antwerpen, Groningen en Amsterdam en een klantportfolio met bedrijven als ID&T (Nederland), André Rieu (wereldwijd), Amsterdam RAI (Nederland), Tomorrowland (België), Four Artists (Duitsland), Sensation (wereldwijd), IloveTechno (België), KNSB (Nederland), Holi Festivals (Duitsland), Dour Festival (België), Brainpool (Duitsland) en meer dan 2.000 anderen.

Het aan de Nasdaq genoteerde SFX Entertainment, Inc is een toonaangevende producer van live evenementen, media en entertainment content met een focus op electronic music culture (EMC). SFX Entertainment nam eerder al het Nederlandse ID&T over.

De transactie werd vandaag bekend gemaakt via de sites van Paylogic en SFX.